Zitten er voorwaardes aan het geld lenen als zzp er?

zzp lening

 Het afsluiten van een zzp lening is niet zo eenvoudig als je op het eerste zicht zou denken. Conventionele bankinstellingen zijn vaak gereserveerd om geld te lenen aan zzp’ers omwille van de onzekere maandelijkse inkomstenstroom. Tegenwoordig zijn er gelukkig meer en meer kredietverstrekkers die de mogelijkheid bieden aan zzp’ers om een lening aan te gaan en het broodnodige groeikapitaal bijeen te harken.

zzp lening

Optie 1: de minimumvoorwaarden voor een zzp lening

Per kredietverlener verschillen de voorwaarden voor een lening als zzp’er. Wel worden bepaalde minimum criteria vastgelegd waaraan je moet voldoen als zzp-er om een lening af te sluiten. Volgende basisvereisten leggen de kredietinstellingen op om in aanmerking te kunnen komen voor een zzp lening:

  • Je beschikt over een rechtsgeldig KVK nummer
  • Je onderneming staat ingeschreven als een éénmanszaak onderneming, BV, VoF of Naamloze Vennootschap
  • De onderneming bevindt zich op Nederlands grondgebied
  • Het bedrijfsconcept bouwde in het verleden een uitstekend rapport op

Het is belangrijk dat je eerst kijkt of je aan deze minimale eisen van kredietvestrekkers voldoet.

 Optie 2: Zakelijk lenen zonder jaarrekening en BKR aftoetsing

Heel veel bedrijfsleiders stellen zich de vraag of er ook andere mogelijkheden zijn om een lening af te sluiten zonder aan de eerder vermelde voorwaarden te moeten voldoen. Bijvoorbeeld zonder dat je de nodige bewijzen moet bezorgen zoals een jaarrekening of BKR melding. Bij het overgrote deel van de kredietverleners stelt dit geen enkel probleem. Vooral voor startende ondernemingen biedt dit een niet te onderschatten voordeel. In dat geval wordt vooral gekeken naar de cashflow van de onderneming en je persoonlijke financiële toestand.

 Optie 3: microfinanciering

Wanneer een bank- of kredietinstelling toch halsstarrig je geen geld wil voorschieten en je leningdossier afwijst, dan bestaat er nog een optie om een microfinanciering op te nemen als zzp’er. Via deze manier kan je een zakelijke lening van maximaal 50.000 euro aangaan, mits je aan volgende voorwaarden voldoet:

  • De minimale leeftijd is 18 jaar
  • Je bent woonachtig in Nederland
  • Het voorleggen van een ondernemersplan is een absolute must

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *