Verschijningen

billendoekjes

Op de markt worden verschillende vochtige doekjes aangeboden. Voorbeelden hiervan zijn reinigingsdoekjes, vochtige washandjes en vochtig toiletpapier. Billendoekjes, ook bekend als babydoekjes, vallen ook in deze categorie.

Wat zit er in billendoekjes?

Billendoekjes bestaan meestal uit een textielvezel, zoals viscose en/of polyester. Omdat deze vezels gemakkelijk water en vocht absorberen. Het vocht in doekjes bevat bijna altijd water om schoon te maken en oliehoudende stoffen voor de verzorging van de huid. Daarnaast zijn er conserveringsmiddelen in verwerkt om het product langer houdbaar te maken. Ook zit er vaak parfum in het product om het lekker te laten ruiken.

billendoekjes

Zitten er schadelijke stoffen in babydoekjes?

Het kan zijn dat uw baby overgevoelig is voor bepaalde chemische stoffen of dat hij een allergie heeft. Denk bijvoorbeeld aan een allergie voor parfum. Er zijn voldoende doekjes op de markt die bijvoorbeeld geen parfum bevatten.

Waarom geen parfum?

Bij langdurig gebruik van allergenen, zoals parfum, is de kans op irritatie van de babyhuid groter. De huid van een baby is nog in ontwikkeling en is minder goed in staat om zich tegen deze stoffen te verdedigen. Een allergische reactie, zoals huidirritatie, is dan ook waarschijnlijker. De belangrijkste oorzaak van cosmetische allergieën is parfum. Deze allergie ontwikkelt zichzelf. Kortom, waarom zou je de kwetsbare huid van kinderen dagelijks blootstellen aan parfum? Opgelet: geur is geur. Een allergie kan dus ook veroorzaakt worden door zogeheten natuurlijke geurstoffen die zijn toegevoegd, bijvoorbeeld lavendel.

Welke verschillende soorten babydoekjes zijn er?

Er bestaan verschillende soorten babydoekjes, zowel bekende als minder bekende vochtige doekjes. Wellicht herinnert u zich de typische geur van Zwitsal nog van toen u kind was. Daarnaast heeft Pampers verschillende vochtige doekjes die ideaal zijn om je baby fris te houden. De minder bekende merken zijn de doekjes van Sweetcare, Idyl, Neutral, Derma, WaterWipes, Nuby, Bambo, Munchkin, Natracare, Douce, Jumbo. Vaak zijn deze doekjes net zo goed en meestal iets goedkoper omdat ze minder reclame maken dan de populaire merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *