Veilig vervoeren van pallets

Palletwikkelmachine

Na het productieproces is het zorg dat je artikelen of dozen met de producten erin veilig bij de klant aankomen of in het magazijn worden gezet. Alle dozen die losstaan op een pallet kunnen vallen, is het niet tijdens het vervoer zelf dan is het wel tijdens het laden en lossen van de pallets. Om dit te voorkomen moeten de dozen vast worden gezet zodat deze niet omvallen, door gebruik te maken van een palletwikkelmachine zorg je dat de dozen stevig vaststaan op het pallet zodat je veilig mee om kunt gaan.

Palletwikkelmachine

Verschillende machines

Of je nu een pallet in met wikkelen omdat deze geladen moet worden, of producten stofvrij weg wilt zetten in het magazijn voor lange tijd. Een palletwikkelmachine kun je gebruiken voor verschillende werkzaamheden, tevens is de machine ook aanwezig voor verschillende werkzaamheden. Van een eenvoudige palletwikkelaar die ronddraait om de folie om de pallet heen te wikkelen, tot een volautomatische ringwikkelaar die op hoge snelheid in staat is je pallet professioneel in te wikkelen.

Werking van de machines

Bij een palletwikkelmachine hangt het ervan af welke machine je hebt voor de werking, bij een palletwikkelaar draait het pallet en blijft de folie op een plaats en wijzigt alleen van hoogte. Heb je te maken met een volautomatische wikkelaar dan blijft juist de pallet staan en draait de folie om de pallet heen. Op deze manier zijn er verschillende machines die allen een eigen werkwijze hebben, hoeveel pallets je moet wikkelen is hierbij afhankelijk welke machine geschikt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *