Tips voor het creëren van een sfeervolle inrichting in uw restaurant

Ondanks dat thuisbezorgen ook steeds populairder wordt onder de Nederlanders, kiezen velen er nog steeds voor om toch een restaurant te bezoeken voor lekker eten, de gezelligheid en de sfeervolle inrichting. Buiten het lekkere eten wat waar het voor veel gasten om gaat, worden de inrichting en sfeer in restaurants steeds belangrijker. 

In deze blog geven wij een aantal tips die u kunnen helpen bij het stijlvol inrichten van uw restaurant. Volgt u deze tips? Dan weten wij zeker dat gasten zich in uw restaurant helemaal thuis gaan voelen.

Voorbereiding treffen door middel van plattegrond

Bent u van plan om uw restaurant te gaan inrichten, dan zal u moeten beginnen bij het begin: de plattegrond. Door eerst meerdere indelingen te maken, komt u er achter welke inrichting het sfeervolst is. 

Een van die dingen die gasten zeker niet waarderen, is als de tafels te dicht bij elkaar staan en er niet genoeg loopruimte is tussen de tafels. Onze tip hierin is; probeer de juiste balans te vinden tussen het aantal tafels en de ruimte die beschikbaar is. Bekijk ook eens de routes die uw personeel aflegt op een avond. Kunnen zij gemakkelijk langs elkaar lopen en kunnen zij alle tafels goed bereiken? 

Sfeervolle verlichting

De verlichting is ook van grote invloed op de sfeer. Zet bijvoorbeeld kaarsen op tafel en zorg voor goede niet te felle sfeerverlichting. Warme en zachte kleuren, dat vindt men fijn. 

Zorg voor eenheid in meubilair 

Het is belangrijk om meubels in dezelfde stijl te houden. Niet alles hoeft precies hetzelfde te zijn, maar zorg voor eenheid in het interieur. Anders kan de ruimte voor gasten rommelig overkomen. 

Zorg voor comfortabele banken en stoelen 

Stoelen en banken zijn misschien wel het belangrijkste. Wanneer stoelen of banken comfortabel zitten zullen gasten minder geneigd zijn eerder te vertrekken. Iemand die komt dineren zit al snel meer dan twee uur aan tafel en die wilt u vast geen zere billen bezorgen. 

Sfeervolle muziek 

Muziek kan de sfeer bepalen in uw restaurant. Ook kunt u deze gemakkelijk aanpassen aan het seizoen. In de zomer zijn natuurlijk de zomerhits in trek, maar wanneer het winter is en de kerst er bijna aankomt, kunt u kerstliedjes opzetten. Muziek is dus zeer bepalend voor de sfeer van uw restaurant, zorg er daarom voor dat dit goed wordt ingezet. 

Bijpassende kleding voor het personeel

De kleding die uw personeel draagt, moet zorgen voor de juiste uitstraling en eenheid. Het personeel moet duidelijk zichtbaar zijn, zodat gasten duidelijk weten bij wie zij terecht kunnen om wat te bestellen of te vragen. Ook een valkuil van veel horecaondernemers is dat zij in hun eigen kleding meewerken in de zaak. Doe dit niet van, want dit draagt zeker niet bij aan de professionaliteit van uw organisatie. Meewerken mag, maar wel in gelijkgestemde kleding. Dat raden wij tenminste aan.

Trek de aandachtDe aandacht trekken van klanten kan met van alles. Neem bijvoorbeeld: speciale acties, aanbiedingen, kortingen of seizoensgerechten. Draait u horecazaak ook lunch dan kan ook de aandacht getrokken worden met lekkere broodjes of taarten in de vitrinekast van horecawebstore.nl.