Ondernemen

Ondernemen is onverminderd populair. De afgelopen jaren is het aantal ondernemingen nog steeds gegroeid. Begin dit jaar stond de teller van het aantal ondernemingen in ons land op ruim 2 miljoen.  Een groot deel daarvan is werkzaam als zzp’er. Een zzp'er is een zelfstandig ondernemer die geen personeel in dienst heeft, de afkorting staat dan ook voor zelfstandig zonder personeel. Vooral onder jongeren is de groei onder het aantal zzp’ers aanzienlijk. Veel jongeren zien na hun opleiding niet direct hun droombaan in loondienst voorbijkomen. Een start als zzp’er is dan een mooie kans om je droom uit te laten komen. Als zzp’er geniet je van veel vrijheid in de keuze van je werkzaamheden. Echter het is ook zaak om voldoende opdrachten te hebben want geen opdrachten is geen inkomen. Naast de zzp’er zijn er nog vele andere vormen waarin ondernemen mogelijk is.

ZZP’er in de bouwsector

In de bouw zijn zzp’ers niet meer weg te denken. Het aantal zzp’ers in de bouw is aanzienlijk. Het zelf kunnen beslissen en het niet meer afhankelijk zijn van een werkgever is voor veel timmermannen, metselaars, voegers, stukadoors, tegelzetters de reden om te starten als zzp’er in de bouw. Ook starten veel mensen op oudere leeftijd in de bouw omdat ze geen vaste baan meer krijgen aangeboden. Veel zzp’ers zijn werkzaam in de elektra. In deze sector wordt veel gebruik gemaakt van VD draad. VD draad is vinyldraad, het vinyl vormt een beschermlaag voor de koperen elektra of installatiedraden. Bij het aanleggen van elektra wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van elektrabuizen. De buizen zijn meestal flexibel waardoor je er veel mogelijkheden mee hebt. VD draad is te verkrijgen in een vast aantal kleuren. Ook de lengte van de draden variëren van 2,5 tot wel 100 meter op een rol.

Ondernemen in de toekomst

Ook de komende jaren zal er voor de zzp’er voldoende werk te vinden zijn. De maatschappij en de technologische ontwikkelingen zullen wel steeds meer gaan veranderen. Het is dus zaak om scherp te blijven en mee te gaan in deze ontwikkelingen. Het blijft zaak om te letten op de werkelijke waarde die je te bieden hebt. Technologische ontwikkelingen maken immers veel beroepen overbodig. Daar staat tegenover dat er nieuwe beroepen bij komen. Dankzij het internet zijn er minder postbodes nodig maar des te meer programmeurs, computerverkopers, reparateurs en kabelgravers. Ook zullen er nieuwe branches komen die eerder gebruik willen maken van de diensten van een zzp’er dan van personeel in loondienst.