Net begonnen als ZZP’er? – Hier moet je op letten!

Sta jij in de startblokken om je bedrijf uit de grond te stampen? Dat doe je niet zomaar. Je zult eerst aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Het is belangrijk om rekening te houden met de belasting, je pensioen, de rechtsvorm van je bedrijf en hoe je je product of dienst in de markt brengt. Lees hier waar je mee kan beginnen als jonge ondernemer. 

#1 Zakelijke bankrekening 

Je zakelijke transacties laat je beter niet via je privérekening lopen. Dat is verwarrend met de belastingaangifte. Ga eerst de zakelijke rekening vergelijken voordat je die bij een instantie onderbrengt. Het is niet bij elke bank mogelijk om online aan te melden. De relatief nieuwe banken denken veel mee met ZZP’ers. Lees goed de voorwaarden voordat je begint. 

#2 Inschrijven bij de KVK

Je mag niet officieel aan de slag als ondernemer als je niet bent ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel. De afspraak maken doe je online op de site van de KVK. Je gaat wel naar de KVK toe om voor je registratie te betalen en je handtekening te zetten. Als bedrijf kun je kiezen voor verschillende rechtsvormen. De meeste ZZP’ers starten als eenmanszaak. 

#3 Het bouwen van een eigen webshop 

Als je met je bedrijf geen fysieke winkel hebt, dan is een webshop voor de hand liggend. Het enige wat je hoeft te doen is de pakketjes te versturen. De laatste tijd is dit eigenlijk de manier om spullen vanuit huis te verkopen. Denk aan sieraden, boeken, tweedehands kleding of spullen van Alie Express. 

#4 Op zoek naar een boekhouder 

Naast een zakelijke rekening vergelijken is goed beheer van je geld net zo belangrijk. Zeker als je fulltime ondernemer bent is het handig om iemand naast je te hebben staan die alles weet van pensioenen, fiscale wetgeving en sparen of beleggen. Een boekhouder kan je hier alles over vertellen. 

#5 Sales of marketing 

Je hebt een bedrijf, een plan en veel opleiding en/of ervaring. Nu is het de tijd om er geld uit te halen. Dat is precies waar klanten voor zorgen. Maar waar vind je die? Potentiële klanten raken met jou bekend door sales of marketing. Dit kun je doen met koude acquisitie, social media marketing of de SEO van je website. Een mix van die middelen is het beste. Go for it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *