Mobiliteit is koning

Mocht u een particulier zijn die zich weinig tot niet bezighoudt met zaken dan weet u vast weinig over de business to business markt, ook wel B2B genoemd. Deze markt bestaat uit bedrijven die markten tegenover andere bedrijven. Denk hierbij  vooral aan  productiebedrijven, groothandels, zakenbanken en hostingbedrijven die niet op de particuliere markt actief zijn. Deze bedrijven hebben de particuliere markt geobserveerd en zien dat er een trend gaande is. Zoals u misschien al kon lezen is mobiliteit tegenwoordig koning. Dit betekend dat het prettig is voor bedrijven die aan deze tak van sport doen, om alles en iedereen altijd maar te kunnen bereiken wanneer ze maar willen. Daar heb je twee dingen voor nodig: kennis en een mobieltje. Het mobieltje heeft de zakenwereld compleet veranderd. Iedereen wil het liefst alles inkopen wanneer hem of haar dat uitkomt en met een mobieltje kan dat. Het probleem is echter dat vaak de kennis bij bedrijven ontbreekt om de benodigde aanpassingen door te voeren die dit realiseerbaar maken. 

Vernieuwing door uitbesteding

Het klinkt misschien logisch, maar als de kennis niet in huis is dan dien je die uit te besteden. Dit doe je aan de hand van bedrijven die zich specialiseren in B2B marketing. Een grote speler in dit werkveld is bijvoorbeeld de toepassing van de Magento B2B webshop. Deze webshop is krachtig e-commerce platform voorzien van alle functionaliteiten die u als ondernemer nodig hebt. Maar dit is nog niet alles! Zoals ik eerder zei bestellen ondernemers en particulieren vaak spullen via hun mobieltjes. Wat heb je dan aan alleen een webshop als deze niet geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik? 

PWA

Ik hoor u al aan u hoofd krabben, wat is immers een PWA en waar staat het voor? Een PWA is een afkorting voor een Progressive Web App. Deze app is iets anders dan de normale ofwel native app die we allemaal al kennen. Een PWA opereert los van een besturingssysteem, waardoor het voor bedrijven mogelijk is om de website die ze hebben gemaakt direct te ontwikkelen voor een mobiel platform. Dit bespaart veel kosten omdat de app niet twee keer ontwikkeld hoeft te worden en dus ook niet twee keer zoveel onderhoud vraagt als een native app. Daarnaast helpen PWA’s je SEO score op Google search results te verbeteren. Op die manier stijgt je bedrijf in de zoekresultaten zonder dat je er zelf extra werk voor hoeft te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *