Met zakelijk bankieren een zakelijke lening afsluiten

Zelf heb ik vrij weinig ervaring met het beginnen van een bedrijf en daarmee het afsluiten van een zakelijke lening. Wel heb ik erg veel ondernemers in mijn familie zitten. Alleen al aan één kant van mijn familie zitten twee bedrijven. Ik heb het idee dat vroeg of laat ik ook mijn eigen bedrijf ga opstarten. Laatst zat ik na te denken over deze economie en over mijn kennis en kunde in het starten van een bedrijf en toen bedacht ik mij dat ik vrij weinig afwist van zakelijk bankieren en het starten van een bedrijf. Dus voor mijzelf, maar ook voor jullie heb ik een korte lijst opgesteld met wat de voordelen zijn van zakelijk banieren, en een zakelijke lening afsluiten.

De belangrijkste voordelen van zakelijk bankieren

Als bedrijf en ondernemer ben je constant druk met het aansturen van jouw bedrijf. Het kost tijd om mensen aan te sturen, te verkopen en te zorgen dat alle klanten tevreden zijn. Zakelijk bankieren houdt in dat de bank waarbij jij dit afsluit jou helpt met het overzichtelijk houden van je financiën. Je houdt het particuliere geld en je zakelijk geld gescheiden van elkaar. Daarom hoef je je niet meer druk te maken over je de geldstroom, hoeveel geld je nog over hebt en je hoeft niet meer je particuliere uitgaven als een uitgaven op je bedrijf te zetten. Dit zorgt ervoor dat je ook veel makkelijker kan boekhouden en dat je veel makkelijker je debiteuren kan betalen. Al deze functies zorgen ervoor dat de ondernemer zich veel meer kan focussen op wat voor zijn bedrijf belangrijk is. Zakelijk bankieren zorgt er dus voor dat de ondernemer een ondernemer kan blijven en geen boekhouder wordt.

Kan iedereen zomaar een zakelijke lening afsluiten?

Het korte antwoord op deze vraag is: nee. Allereerst moet je uiteraard een onderneming hebben die kredietwaardig is. Dat betekent dat je weinig tot geen lening mag hebben, financieel stabiel bent en grote groeikansen hebt. Anders heeft de bank er geen vertrouwen in dat jij het geld gaat terugbetalen en kan je geen zakelijke lening afsluiten. In het specifiek moet je ongeveer een jaaromzet behalen van ongeveer €50.000,- en minimaal langer dan een jaar al een officieel bedrijf zijn. Dat betekent voor mensen zoals jou en mij dat zakelijk bankieren nog niet mogelijk is. Maar het is wel goed om te weten dat er zeker veel mogelijkheden zijn en dat banken meer dan bereid zijn om voor een relatief lage rente te investeren in een bedrijf. Ik weet nog niet wat mijn bedrijf gaat zijn, ik hoop dat ik ooit nog op een geniaal idee kom. Maar als dat moment daar is weet ik tenminste dat er mogelijkheden zijn met zakelijk bankieren om een zakelijk lening aan te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *