LYNX, een Nederlandse broker

Als je opzoek bent naar een Nederlandse broker dan kan je terecht bij LYNX. Deze online broker maakt gebruik van het platform van Interactive Brokers UK. LYNX probeert zich met name te onderscheiden door het aanbieden van een uitgebreide educatie en extra services. Op deze manier is het hun gelukt om een plaatsje te veroveren tussen de beste online brokers. Deze broker is betrouwbaar en staat onder het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Tevens kan je bij KIFID terecht als je een klacht hebt over dit bedrijf. Dit onafhankelijke orgaan geeft uitspraken over klachten die bindend zijn. Hierdoor weet je zeker dat je altijd een eerlijke oplossing krijgt bij een conflict.

Andere redenen waarom LYNX betrouwbaar is

Tot een bedrag van 50.000 euro is je geld beschermt bij LYNX. Effecten zijn tot een bedrag van 500.000 dollar beschermd via het Amerikaanse SIPC. Op deze manier weet je zeker dat je effecten veilig zijn op het moment dat er zich een faillissement voordoet. Aandelen worden alleen uitgeleend als je gebruik maakt van een marge of rood staat. Bij Amerikaanse aandelen in je portefeuille die de 50.000 dollar overschrijden dan zullen deze vallen onder de Stock Yield Enhancement Program. Je krijgt onder dit specifieke programma vijftig procent van je inkomsten bij het uitlenen. Je kan ervoor kiezen om geen gebruik te maken van deze optie. Het uitlenen van effecten heeft namelijk het risico dat je bij een faillissement wel een deel van je inleg kan verliezen.

Waarin kan je handelen bij deze online broker

Bij LYNX kan je handelen in veel verschillende effecten. Je kan kiezen om te handelen in aandelen, CFD’s, futures, indexfondsen, obligaties, opties, Forex en grondstoffen. Ook heb je de keuze over meer dan honderd beurzen die verspreid zijn over dertig verschillende landen. Het leuke hieraan is dat je ook kan kiezen voor meer exotische effecten om in te handelen. Op het moment dat je ervoor kiest om een effect te kopen in vreemde valuta dan leent LYNX hier geld voor. Je hebt hiermee het voordeel dat je geen wisselkoersrisico hebt. Je moet wel over het geleende bedrag vreemde valuta rente betalen. Ook kan je ervoor kiezen om short te gaan bij deze online broker. Je hebt hiervoor wel een meer marge nodig en je kan dit doen op liquide aandelen. Er zijn achttien verschillende type orders waar je de keuze uit hebt.

Het platform van LYNX

Je kan het platform van LYNX downloaden en je hebt hier vele mogelijkheden. Het platform is erg geschikt voor professionele beleggers. Met de software kan je verschillende analyses uitvoeren zoals fundamentele analyses, technische analyses of je kiest voor adviezen van analisten. Programma’s waar je uit kan kiezen zijn bijvoorbeeld OptieTrader als je optie order wilt uitvoeren en ComboTrader als je order voor aandelen, opties en futures wilt combineren. Dan is er nog FXtrader waarmee je valuta’s kan kopen en verkopen. Met de Risk Navigator kan je het effect van een stijging of daling in de koersen berekenen op de rest van je portefeuille.

Vind alle brokers op een rij via https://compareallbrokers.com/nl/.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *