Laat jij ook je spouwmuur isoleren?

De spouwmuur isoleren is een belangrijke stap om te zetten als jij je woning graag duurzamer wilt maken. Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe minder warmte er onnodig verloren gaat en hoe minder hard jouw verwarmingssysteem hoeft te werken. Zo verbruik je minder energie en dat is natuurlijk goed nieuws voor het milieu, want een lager energieverbruik betekent een lagere uitstoot van schadelijke stoffen. Je spouwmuur isoleren is daarnaast ook financieel een aantrekkelijke maatregelen en het is een manier om je wooncomfort te verhogen. Kijk dus eens naar wat er mogelijk is in jouw situatie en naar welke delen van je woning je eventueel nog meer van isolatie zou kunnen voorzien.

Voordelen spouwmuur isoleren

Isolatie in je woning aan laten brengen is een goede stap op weg naar meer duurzaamheid. Maar hoewel dit belangrijk is, zal het niet altijd de doorslaggevende reden zijn. Je spouwmuur isoleren kun je ook om andere redenen doen, bijvoorbeeld omdat je:

  • niet langer dikke vesten wilt dragen in huis om het toch warm te krijgen
  • graag een hoger wooncomfort wilt
  • schimmelvorming in je woning definitief tegen wilt gaan
  • wilt besparen op je energierekening

Wat voor jou ook de reden is, het is altijd een goede stap om te kiezen voor meer isolatie. Veel mensen realiseren zich niet hoe groot het verschil kan zijn, totdat zij zelf de spouwmuur isoleren. Dan merken ze pas het verschil in wooncomfort en velen zul je dan ook horen zeggen dat ze zouden willen dat ze het jaren eerder hadden laten aanpakken. Wist je bijvoorbeeld dat de luchtvochtigheid in huis te hoog wordt als je geen goede isolatie hebt? Vochtige lucht voelt niet alleen onaangenaam aan, het is ook lastig te verwarmen. Bovendien zorgt het al snel voor ongezonde schimmels op muren en meubels. Je hebt daardoor niet alleen hoge stookkosten, maar ook veel kosten voor schoonmaken. Zo is je spouwmuur isoleren dus om verschillende redenen sterk aan te raden.

Hoeveel werk is het?

Als de voordelen zo duidelijk zijn, waarom kiezen er dan nog altijd niet heel veel mensen voor de spouwmuur isoleren? Dat heeft vaak te maken met twee punten: ze denken dat het heel duur is of ze zien op tegen de grootte van de klus. Beide punten hoeven echter geen reden te zijn om er niet aan te beginnen. Natuurlijk kost het aan laten brengen van isolatie geld, maar wist je dat er subsidies voor beschikbaar zijn? Zo vallen de kosten al snel mee. Bovendien bespaar je daarna flink op je energierekening, waardoor je  de isolatiekosten binnen een paar jaar terugverdient. De spouwmuur isoleren hoeft bovendien ook geen langdurige en bewerkelijke klus te zijn. Laat je dit doen door Isocoat Isolatie, dan zijn ze vaak maar een dag bij jouw huis bezig. Ze laten alles bovendien weer netjes achter, waardoor je er zelf eigenlijk nauwelijks hinder van ondervindt. Ook daarom hoef je de klus dus niet uit te stellen. Ben jij benieuwd naar de opties voor jouw woning en naar subsidiemogelijkheden voor de spouwmuur isoleren? Neem dan eens contact op met Isocoat Isolatie, zij vertellen jou graag wat ze voor jou kunnen betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *