Kies jij ook voor groene energie voor je bedrijf?

In Nederland kiezen steeds meer mensen voor groene energie. Dit zijn zowel particuliere als zakelijke afnemers. Dat is niet heel vreemd. Groene stroom heeft namelijk veel voordelen te bieden voor beide groepen. Ben je een ondernemer en ben je nieuwsgierig naar wat groene zakelijke energie voor jouw bedrijf kan betekenen? Maar weet je nog net te weinig om daadwerkelijk al die overstap te maken? Geen zorgen: in dit artikel lees je diverse voordelen van groene energie voor jouw bedrijf. Op basis van die pluspunten bepaal je zelf op duurzame stroom voor jouw onderneming een optie is. Een tipje van de sluier? 99% kans dat groene stroom bij jouw bedrijf past.

Help de wereld met duurzame zakelijke energie

Een van de grootste voordelen van het afnemen van groene zakelijke stroom is dat je een handje helpt aan een beter milieu. Zoals je waarschijnlijk wel weet gaat het de verkeerde kant op wat betreft de klimaatverandering. Onder andere door de grote uitstoot van CO2 wordt de aarde opgewarmd. CO2 wordt onder andere uitgestoten bij de productie van grijze (traditionele) energie. Kijken we naar hoe groene stroom wordt gemaakt, dan zien we dat daar veel minder CO2 bij vrij komt. Wanneer jij groene energie afneemt, draag je dus een steentje bij aan het terugdringen van CO2 op de aarde. Op die manier denk je aan de volgende generatie en misschien ook wel aan het uiteindelijke voortbestaan van je bedrijf. Zo is groene stroom voor de wereld een investering, maar ook voor jezelf.

Je kunt je eigen zakelijke energie opwekken

Wat daarnaast bijzonder is, is dat je in het geval van groene energie ervoor kunt kiezen om je eigen stroom op te wekken. Bij grijze zakelijke stroom kan dit niet. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je afhankelijk wordt van het energienet. Met een voorraad eigen opgewekte energie maakt het voor jou niets uit wat de energieprijzen doen. Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen om je eigen zakelijke energie op te wekken. De meest voorkomende manier is met behulp van zakelijke zonnepanelen. Zonnepanelen zijn de laatste jaren betaalbaarder geworden voor een grotere groep mensen, zo ook voor ondernemers in verschillende branches. Hierdoor zijn zonnepanelen toegankelijker geworden en is de stap naar een groenere toekomst sneller gemaakt. Tel daarbij op dat je als ondernemer ook nog eens niet de volle mep hoeft te betalen voor zonnepanelen en je hebt een goede deal.

Groene energie is goed te betalen

Kies je er namelijk voor om zakelijke zonnepanelen aan te schaffen dan profiteer je als ondernemer in Nederland van diverse vergoedingen en subsidies. Zo kun je dergelijke groene investeringen aftrekken en zijn er andere kortingen beschikbaar. Voor particulieren is dat een ander verhaal; hoewel zonnepanelen voor hen net zo goed beter te betalen zijn dan enkele jaren geleden. Ook wanneer je niet direct overstapt op zonnepanelen maar wel besluit om groene energie af te nemen, kun je voordelig uit zijn. Net als bij grijze zakelijke energie kun je bij groene stroom aan de slag gaan met een zakelijke energievergelijker. Met zo’n vergelijker scoor je altijd de beste deal. Op Minder.nl vind je een zakelijke energievergelijker waarmee je binnen no time weet welke groene aanbiedingen voor energie bij jouw bedrijf passen. Zo betaal je nooit te veel voor duurzame energie.