Hoe verdien je geld met je spaargeld?

Als je een flinke spaarrekening hebt, is het aan te raden om hier een gedeelte van te investeren. Op de spaarrekening wordt het geld namelijk alleen maar minder waard en met goede investeringen kun je er juist meer van maken. In dit artikel bespreken we enkele methodes waarmee je rendement kunt behalen op je vermogen.

 

Geld investeren in vastgoed

Een manier om je vermogen te vergroten is door vastgoed te kopen. Vastgoed kan je kopen in Nederland, maar ook in een ander land. Het voordeel van vastgoed in Nederland is dat je regelmatig kunt controleren of de staat van het huis nog goed is. Een nadeel van vastgoed in eigen land is dat de huizenprijzen momenteel erg hoog zijn. Niemand weet of dit te aankomende jaren nog verder gaat stijgen of dat we te maken krijgen met een terugval.

Vastgoed kopen in het buitenland kan een interessante investering zijn. Je kunt er hierbij voor kiezen om een appartement van een vakantieresort te kopen waar je zelf niks aan hoeft te doen. Je ontvangt een vast rendement en kunt er ook zelf meerdere weken per jaar verblijven. 

 

Handelen in CFD’s

Als investeren in vastgoed je niet zo’n goed idee lijkt, dan kun je ook kijken naar verschillende beleggingsopties. Een vorm van beleggen die erg leuk kan zijn, is handelen in CFD’s. Bij CFD’s koop je geen aandelen van een bedrijf. Hetgeen wat je bij CFD trading doet is geld inzetten op een bepaalde koersverwachting. Als je bijvoorbeeld verwacht dat de Bitcoin in waarde gaat stijgen, dan kun je daar CFD’s voor kopen. Hetgeen wat het voornamelijk interessant maakt is dat je gebruik kunt maken van een hefboom. Daarmee vergroot je jouw vermogen fictief en kun je hogere rendementen behalen. 

 

Aandelen kopen van een bedrijf

Een veiligere manier om je vermogen te investeren is door aandelen te kopen van een bedrijf. Aandelen kopen voor beginners kan je bij diverse bedrijven doen. Het is tegenwoordig erg gebruikelijk om dit via het internet te doen. Het voordeel daarvan is dat je de deur niet uit hoeft en je eenvoudig de mogelijkheden kunt vergelijken. Daarnaast kun je de aandelen ook weer erg snel verkopen. Het is nu wel nog belangrijker om je emoties goed onder controle te houden. De stap om bij te kopen of te verkopen is nu vele malen kleiner. Maak een plan en houd je daar volledig aan. Zorg ervoor dat je uitstapmogelijkheden hebt en verander voor de rest niks aan je positie. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *