Het nieuwe normaal

De wereld is even anders dan we gewend zijn. We worden constant met termen bekogeld als het gaat om nieuwe eigenschappen voor de samenleving zoals deze nu is. En ondertussen zijn er nog de mensen die hopen dat alles snel weer ‘normaal’ wordt. Maar het mag inmiddels duidelijk zijn dat dat er in de zeer nabije toekomst niet in zit. Wat nu als we ons aan moeten passen aan het nieuwe normaal. En wat houdt dat eigenlijk in. Dat zal voor veel mensen verschillend zijn. In deze blog vertel ik over wat punten die misschien bij het nieuwe normaal zouden kunnen horen. Lees je mee?

Rekening houden met elkaar

Allereerst is het natuurlijk van belang dat we rekening houden met elkaar. We moeten iets meer voorzichtig zijn rondom bepaalde doelgroepen omdat deze nu eenmaal kwetsbaarder zijn. In sommige gevallen is dat buiten deze uitzonderlijke situatie ook zo maar nu worden we er, terecht, extra op gewezen. Ja, misschien moeten we wat langer wachten voor we bij een bepaald schap in de supermarkt kunnen maar dat hebben we toch over voor elkaars veiligheid en vrijheid.

Bewuste keuzes maken

En in die supermarkt maken we steeds bewustere keuzes. Zo kiezen we meer voor plantaardige en duurzaam gewonnen producten. Dat is niet alleen beter voor het milieu, ook voor onze lichamen en de levens van andere wezens. Zie je, zo houden we zelfs rekening met andere soorten: levens en natuurgebieden. Maar ook als het gaat om de andere producten die we kopen en abonnementen die we afsluiten, proberen we groenere keuzes te maken.

Groener leven

Zo stappen een hoop mensen van het gas af en zie je nu steeds meer geweldige deals voor alternatief vervoer. Denk bijvoorbeeld aan een e-bike kopen. Deze fietsen worden met een motortje aangedreven zodra jij op de trappers stapt. Zo vlieg je in een mum van tijd van A naar B. Kijk op de website van Fietsvoordeelshop.nl voor de beste fiets deals. Het is een investering nu, net zoals andere vervoersmiddelen dat zijn maar je gebruikt geen benzine en je hoeft ook geen wegenbelasting te betalen. Alleen maar pluspunten!

Het kan zomaar weer veranderen

Daarnaast is deze tijd een goede om ons te realiseren dat we van iedere dag moeten genieten. Het kan zomaar weer anders zijn. Verandering is lang niet altijd slecht maar dat betekent ook niet dat het makkelijk is. Als we het met z’n allen doen, komen we al een heel eind.