Het feest van het jaar

Geloof het of niet, maar dit wordt het feest van het jaar. Er komen bijzondere acrobaten en fascinerende acts. Dit feest wordt jaarlijks georganiseerd door de buurt. Meestal halen we de krant. Dit jaar wordt het nog spectaculairder. Er moet alleen nog wel een hele hoop worden geregeld. Samen met mijn buren, die een eigen onderneming hebben in de evenementenbranche, organiseren wij dit jaarlijkse feest. Dit jaar wordt er meer geregeld dan ooit. Goed mijn aandacht erbij houden dus. 

Tina van de cocktails

Een feest zonder cocktailbar op locatie, kan je geen feest noemen. Dit jaar huren wij Tina in van de cocktails. Vorig jaar heeft zij de meest spraakmakende en overheerlijke cocktails bereid voor onze buurt. Samen met haar twee zoons bereiden zij die voor ongeveer 200 man. Hard werken dus. De smaken variëren van zoet, zuur en zelf een beetje pittig. Zij huren een cocktailbar die op locatie wordt geleverd. Tina en haar zoon hoeven alleen nog maar de ingrediënten mee te nemen.

Geen cocktail liefhebber

In onze buurt wonen ook vooral mensen op leeftijd. Zij vonden vorig jaar de cocktails erg leuk, maar zouden dit jaar ook een koffiemachine huren. Dit gaan wij natuurlijk voor de oude mensen onder ons regelen. Na het event betalen alle buurtbewoners een bepaald bedrag wat is uitgegeven voor het feest. Zij worden op de hoogte gehouden door ons via de mail. Zo komt niemand met onverwachtse kosten te staan. Kom je niet, betaal je ook niet. Gelukkig is bijna iedereen altijd wel van de partij.

Camera, set, go

Ieder jaar huren wij ook een fotograaf in, die niet alleen foto’s maakt maar ook een aftermovie. Het filmpje van vorig jaar was zo goed bevallen dat meerdere buurten zo’n leuk zomerfeest gingen organiseren. De decoratie wordt ook geregeld, waardoor het er allemaal beter uit ziet op beeld.

Aftellen

Het is nog even afwachten en de laatste dingen worden geregeld. De fancy cocktailbar is al geleverd en kunnen wij overmorgen plaatsen op het grasveld. De statafels zijn ook al bezorgd, alleen ontbreekt de popcornmaker nog. Na een belletje was die ook alweer geregeld. Het verloopt erg soepel dit jaar. De weersvoorspellingen werken ook weer mee. Vorig jaar begon het wel te onweren, laat op de avond. Toen zaten de cocktails er zo goed in, dat niet het meer erg vond dat het begon te regenen.

Ik weet zeker dat het dit jaar weer een knallend feest wordt. Alle buurtbewoners praten er al weken over in de plaatselijke supermarkt. Laat het feest maar beginnen.