Goedkope energie scoren als zzp’er: hoe doe je dat?

Nederland kent behoorlijk wat zelfstandige ondernemers – meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben een eigen bedrijf. Of je nu eigenaar bent van een mkb of aan de slag bent als zzp’er; feit is dat je als ondernemer met een eigen pand moet beschikken over zakelijke energie. Over grote bedrijven lees je vaak van alles over hoe dat precies zit met zakelijke energie, maar hoe zit dat precies met zakelijke energie zzp? Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je een voordelig energiecontract voor zzp’ers scoort? Je leest het in dit artikel.

Ga je voor zakelijke of particuliere energie?

Het grootste verschil tussen een zakelijk energiecontract voor grootzakelijke verbruikers en zo’n contract voor zzp’ers is het feit dat je als zzp’er ook gewoon gebruik mag maken van je particuliere energiecontract. Dat is natuurlijk alleen het geval wanneer je vanuit huis je werkzaamheden doet. Veel zzp’ers in Nederland werken namelijk gewoon vanuit huis. Daar mag je dus, als je dat wilt, gebruik maken van je huidige particuliere energie. Je moet echter ook weten dat je alsnog voor zakelijke stroom kunt gaan. In veel gevallen is zakelijke energie namelijk net wat voordeliger. Dat ligt vooral aan de extra diensten en bereikbaarheid van een zakelijke energieleverancier. Je zult al gauw het verschil merken met een energiebedrijf voor particuliere stroom. In verhouding zijn er namelijk minder zakelijke energieklanten in Nederland. Laat een energieleverancier het nou net belangrijk vinden dat zakelijke klanten blijven en dat nieuwe klanten continu worden bereikt. Daarom mag je bij een zakelijke energieleverancier een hele goede klantenservice verwachten. Vaak krijg je daar net dat beetje extra waar je soms naar op zoek bent. Dat kan in verhouding dus meer waarde hebben.

Blijf nooit hangen bij energieleverancier

Voor wat voor een contract je ook gaat – particulier of zakelijk – feit is dat je nooit moet blijven hangen bij een energieleverancier. Dat betekent dat je over moet stappen op een nieuw energiecontract zodra dat kan. Waarom dat zo is? Heel simpel: ieder energiebedrijf stunt met de energieprijzen om zo nieuwe klanten te trekken. Wanneer jouw huidige energiecontract bijna afloopt en je opzegtermijn is ingegaan, is de kans heel groot dat je ergens anders een goedkopere deal kunt vinden. Veel zzp’ers en ondernemers vergeten het echter om over te stappen of vinden het vaak al snel prima om nog een jaartje te blijven hangen. Toch is dit nooit gunstig voor je portemonnee – op die manier betaal je eigenlijk altijd meer dan wanneer je wel die overstap zou maken. Schrijf daarom altijd voordat je een energiecontract afsluit op wanneer de opzegtermijn begint, zodat je op dat moment al kan kijken naar een nieuw energiecontract voor je onderneming. Op die manier ben je sowieso goedkoper uit dan wanneer je blijft hangen.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Veel zzp’ers weten wel dat het aantrekkelijk is om over te stappen, maar weten niet zo goed waar ze een betere deal kunnen scoren. Gelukkig is dat minder moeilijk dan je misschien dacht. Onze tip? Gebruik hiervoor altijd een zogeheten zakelijke energievergelijker, zoals je die op energie-zakelijk.nl kunt vinden. Dit soort tools zijn ideaal in het zoeken én vinden van de beste match voor jouw verbruik. Het enige dat je hiervoor moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen. Misschien wil je als zzp’er wel voor groene stroom gaan of wellicht vind je het belangrijk om een flexibel energiecontract te hebben. Verdiep je dus eerst goed in wat je wel of niet zou willen en ga vervolgens aan de slag met zo’n tool. De energievergelijker biedt altijd meerdere opties aan waar je uit kunt kiezen, zodat je zelf een slimme keuze kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *