Geef jij gehoor aan je gehoor?

Door de jaren heen krijgen ons lichaam en onze zintuigen een hoop te verduren. Trainen voor een marathon, een zomer vol festivals, stress en de slijtage door de jaren heen, alles heeft invloed op de toestand van ons lichaam en onze zintuigen. Soms kan het dan dus ook voorkomen dat je last ervaart van een verminderde functie. Vaak is dat bij het gehoor over de jaren en ervaringen heen het geval. Gelukkig kan je goed voor jezelf zorgen en deze last verbeteren of verhelpen. In deze blog vertel ik daar over. Lees je mee?

Piepen, ruizen en dofheid

Veelvoorkomende gehoorklachten betreffen het waarnemen van een constante ruis, gepiep of een algemene dofheid van geluid. Dit zijn klachten waarmee de meeste mensen in hun leven te maken krijgen. Sommige hebben er alleen tijdelijk last van en voor anderen is het chronisch aanwezig. Dat is vooral heel vervelend maar gelukkig gaat de wetenschap zo snel dat voor velen gehoorproblemen al goede oplossingen uitgevonden zijn.

Overleg met een professional

Voor je overgaat tot actie of de woorden van een vreemde op het internet aanneemt, is het belangrijk om een professional op te zoeken om naar uw klachten te laten kijken. Dit kan bij een (KNO) arts. Als je geen pijn hebt, zou je ook eerst langs kunnen gaan bij een audicien of een audicien aan huis laten komen. Bij Oogvoororen.nl bieden ze deze service aan. Wanneer u bijvoorbeeld al eerder een hoorapparaat of iets dergelijks heeft gehad en toe bent aan een nieuwe, kan een audicien aan huis u adviseren zonder dat u ook maar de deur uit hoeft.

Een ruim aanbod aan hulp

Zoals ik al zei, is er een breed aanbod aan hulp beschikbaar. Zo kan training uw gehoor al helpen maar al snel komt je terecht op hulpmiddelen als gehoorapparaten. Tegenwoordig zie je deze apparaten niet eens meer bij de gebruiker, zo weinig vallen ze op. Ze kunnen worden afgesteld op de wensen van de gebruiker. Zo kunnen ze ruis wegfilteren maar ook geluiden duidelijker en scherper maken. Ook hierbij adviseert een audicien u.

Verzeker je voor een zekere zaak

Zorg dat je goed verzekerd bent zodat je altijd terecht kan voor verzorging van het gehoor. Dit kan uw levenskwaliteit namelijk enorm verbeteren. Overleg met uw audicien wat er allemaal mogelijk is en wat de kosten zijn. Deze staat u graag te woord en is in veel gevallen voorzien van alle antwoorden.