Een zakelijke laptop kopen? Hier moet je op letten!

Heb je nieuwe zakelijke laptops nodig voor jouw medewerkers? Het aanschaffen van een zakelijke laptop vraagt zeker om je aandacht, want er is wel degelijk een verschil tussen een consumenten laptop of zakelijk. Op het eerste gezicht zal je de verschillen niet zo snel opmerken, want qua uiterlijk lijken ze sterk op elkaar. Maar ze hebben belangrijke voor- en nadelen. Vind jij het lastig om een keuze  te maken? Geen zorgen! Wij helpen je op weg met deze blog. 

 

Beveiliging 

Voor bedrijven is het nog belangrijker dat de documenten op de laptop beveiligd zijn dan wanneer de laptop gebruikt wordt voor privé gebruik. Een zakelijke laptop is daarom voorzien van een goed beveiligingssysteem. Een standaard antivirus bescherming van een consumenten laptop is zeker niet genoeg. Daarom is een zakelijke variant uitgerust met het zogenoemde Trusted Platform Module (TPM). Deze module versleuteld de hardware en zorgt ervoor dat de gegevens op geen enkel mogelijke manier te kraken zijn. Ook heeft een zakelijke laptop vaak de mogelijkheid om het te kunnen openen met een vingerafdruk. Dankzij deze maatregelen komen de bedrijfsgegevens nooit op straat te liggen als er een laptop gestolen wordt. 

 

Privacy beeldscherm 

We zien steeds vaker dat mensen buiten het kantoor ook werken. Dit kan thuis zijn, maar ook bijvoorbeeld in een gezellig koffietentje of onderweg in het openbaar vervoer. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als er niemand op je scherm kan meekijken. Daar heeft HP een handige oplossing voor: HP Sure View. Dit is een elektronisch privacy filter die er dus voor zorgt dat pottenkijkers niet mee kunnen kijken op het scherm. 

 

Aansluitingen 

Als je een zakelijke laptop gaat kopen dan is het uiterst belangrijk om te kijken welke aansluitingsmogelijkheden de laptop heeft. Een zakelijke laptop heeft namelijk veel meer aansluitingen dan een consumenten laptop. Denk aan Thunderbolt poorten en meerdere HDMI en USB aansluitingen. 

 

Accu 

Ook is het belangrijk dat de accu van een zakelijke laptop lang mee gaat. Als medewerkers dan buiten de deur aan het werk zijn of er zijn lange vergaderingen, dan zal de laptop niet zomaar uitvallen omdat het leeg is. Ook heb je bij een zakelijke laptop vaak de mogelijkheid om de accu te vervangen door een klepje onderaan het apparaat open te maken. 

 

Bouwkwaliteit

Omdat er op meerdere plekken gewerkt wordt moet de laptop tegen een stootje kunnen. Als er tijdens het verplaatsen van de laptop dan iets misgaat waardoor het een stootje krijgt dan is het niet direct stuk. 

 

Design 

Ook zien de fabrikanten steeds beter in dat het design van een zakelijke laptop ook strak en stijlvol moet zijn. Als een medewerker dan bij een klant op bezoek komt heeft het een nette en verzorgde uitstraling. En dat is wat je wilt uitstralen als bedrijf toch?