De noodzakelijke printer

Tijdens mijn langdurige historie als student deelde ik al mijn potentiële uitgaven in categorieën in. In de eerste categorie zaten de noodzakelijke uitgaven, zoals huur, eten en bier. In de tweede categorie zaten de niet noodzakelijke uitgaven. Daartoe behoorde bijvoorbeeld het bestellen van pizza: een dure en bepaald niet noodzakelijke uitgave. Er zaten nog veel andere zaken in categorie twee. Ik wilde bijvoorbeeld een printer, een plant op mijn kamer en een abonnement op de fitnessclub. De enige niet noodzakelijke uitgave waar ik aan toe kwam, was echter het bestellen van pizza's. Daarna was het budget voor categorie twee op. Helaas kwam ik hierdoor nooit toe aan het investeren in een van de andere, ongetwijfeld meer waardevolle zaken uit categorie twee.

De aanschaf die uit leek te blijven

Wat de printer betreft, kwam ik heel dichtbij. Ik studeerde in een tijd waarin veel zaken nog in papieren variant werden opgeleverd. Voor mijn studie bijvoorbeeld, moest ik regelmatig verslagen printen. Voor sollicitaties om bijbaantjes te bemachtigen waarmee ik mijn noodzakelijke uitgaven uit categorie een kon financieren, moest ik om de haverklap mijn CV printen. Tot slot had ik een blauwe maandag grafisch ontwerp gestudeerd. Om dit niet geheel voor niets te laten zijn, maakte ik voor verjaardagen van vrienden altijd zelfontworpen kaarten. Die moesten ook worden geprint. Ik weet niet hoe vaak ik door de stromende regen naar de bibliotheek ben gefietst, omdat ik weer eens iets moest printen. Een paar keer heb ik op het punt gestaan om een printer te kopen. Op het laatste moment waren er echter altijd een paar pizza pepperoni's, die erom smeekten besteld te worden.

Had ik maar eerder een printer gekocht

Totdat ik op het onvermijdelijke punt in mijn leven kwam dat ik student af was. Hier was ik over het algemeen niet heel enthousiast over, maar positief was dat ik meer geld had en dat ik onder druk van mijn vriendin minder uitgaf aan pizza's en bier. Een printer was mijn eerste aanschaf in het grotemensenbestaan. Meteen realiseerde ik me dat ik dit veel eerder had moeten doen. Nimmer hoefde ik meer op de fiets door weer en wind. Bovendien zijn de kosten veel lager dan ik had verwacht. In plaats van officiele HP cartridges blijkt dat je namelijk ook prima een huismerk HP cartridge kunt gebruiken. Veel goedkoper, maar van dezelfde kwaliteit. Als dit stuk door een student wordt gelezen die ook zelden een uitgave doet die niet absoluut noodzakelijk is, zou ik graag willen zeggen: knul… als je geld over hebt, koop een printer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *