Camera bewaking op maat

Met @view heeft G4S een systeem voor mobiele camera bewaking in het assortiment. Afhankelijk van het te bewaken doel kan het systeem volledig op maat worden ingericht. Dat kan gaan om terreinen en gebouwen waar permanente bewaking nodig is, terreinen waar een deel van het etmaal camera bewaking wordt vereist en gebieden waar gedurende een korte periode evenementen worden gehouden. Het prettige van het @view concept is dat het niet meteen noodzakelijk is om de apparatuur aan te schaffen. G4S biedt ook de mogelijkheid om complete systemen te huren voor een beperkte periode.

Flexibiliteit bij camera bewaking

Doordat er gebruik wordt gemaakt van de modernste camerasystemen en communicatie middelen zijn de @view oplossingen heel flexibel in te richten. Er wordt gebruik gemaakt van PTZ-camera’s (pan-tilt-zoom), indien gewenst met systemen voor intelligente videoanalyse. Daarmee is het mogelijk om personen vanaf 100 meter afstand te herkennen. Bij alarmerende situaties kunnen de camera’s vanuit de controlekamer handmatig worden bediend met een joystick. De camera’s kunnen dan exact worden gericht op het doel en meestal is het ook mogelijk om zeer ver in te zoomen. Met name bij het monitoren van grote groepen mensen is deze vorm van camera bewaking een nuttige toepassing.

Plug & play

Bijna alle componenten van het @view systeem zijn plug & play. Zodra de camera’s zijn aangesloten op hun voedingssysteem wordt er via mobiele technieken meteen automatisch verbinding gemaakt met de controle-unit en de besturingssystemen. Er kan worden gekozen voor diverse soorten camera’s en systemen voor beeldanalyse. G4S kan je daarbij uitstekend adviseren. Bij G4S Safety Solutions maken systemen voor camera bewaking vaak deel uit van een omvangrijker beveiligingsconcept. Dat zijn oplossingen die vaak worden uitgerold bij de beveiliging van festivals of evenementen in een stad. De beschikbare camerabeelden zijn dan ook beschikbaar voor de politie en de organisatoren van het evenement.