Beton ciré voor in de badkamer

De meeste mensen zijn wel bekend met beton, maar niet met het jongere zusje beton ciré. Beton zelf is steenachtig materiaal dat erg veel in de bouw wordt gebruikt. Het materiaal bestaat uit cement en omdat het erg snel hard wordt, moet cement altijd in beweging blijven. Beton ciré is ook een variant op het beton, maar deze is net iets meer afgewerkt. Beton ciré in de badkamer? Dat is een hele goede keuze! Doordat de beton ciré gepolijst is, geeft het de muur of vloer in de badkamer een hele mooie en natuurlijke glans.

De geschiedenis van beton ciré

Het verleden heeft aangetoond dat beton al in de tijd van de Romeinen werd gebruikt. Met het materiaal bouwden de Romeinen enorm veel gebouwen, maar in de jaren erna stierf het gebruik van beton in de bouw een beetje uit. Pas in de negentiende eeuw werd beton weer wat populairder. Het polijsten van beton ciré in badkamers is een heel recente ontdekking. Pas een aantal decennia geleden werd het gebruik van beton ciré vaker toegepast bij de bouw van huizen. Tegenwoordig is het materiaal vooral erg populair in de Verenigde Staten, terwijl het in Europa nog een beetje achterblijft.

Het gebruik van beton ciré

Met behulp van beton ciré in de badkamer zijn de mogelijkheden eindeloos. Ten eerste kan je zelf kiezen welke kleur het beton heeft. Dit zijn meestal meer natuurlijke kleuren, zoals tinten van zwart, wit, grijs of bruin. Verder zijn er vaak pakketjes beschikbaar die het mogelijk maken om zelf de ciré aan te brengen in de badkamer. Het is hierbij van belang dat je eerst een primer op de ondergrond aanbrengt. Na de beton ciré wordt de wand nog gefixeerd en er moet een coating aangebracht worden. Uiteindelijk zal het beton prachtig glanzen en kan er genoten worden van een mooie muur in de badkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *