6 tips voor het dragen van een pak

Een pak of een heren kostuum is voor sommige in het bedrijfsleven de dagelijkse outfit die gedragen wordt. Toch geldt dat niet voor iedereen. Tegenwoordig zie je ook steeds minder mensen in pak op kantoor. Zo is ook casual friday in het leven geroepen. Lekker even niet strak in het gareel maar een outfit waar jij je goed in voelt. Natuurlijk wordt er niet verwacht dat je in trainingspak komt, maar een spijkerbroek met een stoer t-shirt en sneakers is allang geaccepteerd in het bedrijfsleven. Bij het dragen van een pak horen ook bepaalde etiquette. Voor sommige zijn deze bekend maar als jij hier nog niet zo bekend mee bent hebben wij 6 tips opgeschreven zodat jij ook goed voor de dag kan komen wanneer je een pak draagt. 

1. Geen t-shirt aantrekken

Als je een pak aandoet, hoor je hieronder geen t-shirt te dragen. Onder een pak hoort een overhemd. Vaak een overhemd die een contrasterende kleur heeft. Zo draag je vaak een wit overhemd onder een donker pak. 

2. Nette schoenen

Onder een net pak horen geen afgetrapte Nike schoenen. Draag daarom altijd lakschoenen of nette heren schoenen onder je pak. Vaak is de pantalon van een pak net iets ingekort zodat deze niet op de vloer komt waardoor ook je schoenen goed zichtbaar zijn. 

3. Een mooie stropdas

Wanneer je een licht overhemd draagt doe je daar vaak een donkere stropdas op. Een stropdas mag ook een andere kleur hebben zolang er maar contrast ontstaat met het overhemd en het past bij het pak. Een beetje speels maakt het weer een stuk leuker.

4. Onderste knoop open of dicht?

Bij pakken zitten over het algemeen altijd 2 knoppen aan de colbert. Wanneer je gaat zitten doe je de bovenste knoop van je colbert los. Dit voorkomt dat de knoop los scheurt en dat je colbert opstroopt. Wanneer je gaat staan doe je de bovenste knoop dicht. De onderste knoop hoort nooit dicht gemaakt te worden. 

5. Geen korte overhemden

Natuurlijk horen onder een pak geen overhemde met korte mouwen. De mouwen van een overhemd moeten net onder de mouwen van de colbert uitkomen. Zo kunnen hier ook manchetknopen aan bevestigd worden.

6. Vrolijke sokken

Voorheen werden meestal simpele sokken onder een pak gedragen zoals zwarte of grijze sokken. Sokken horen hoog gedragen te worden. Doe dus geen enkelsokken of sportsokken aan maar heren sokken. Een trend van de laatste jaren zijn Happy Socks. Sokken met een leuke gekleurde print. 

Met deze 6 tips weet jij hoe je straks kan shinen in je pak.