20ft container kopen: tips

vermeer

Ze worden steeds vaker gebruikt: 20ft containers. Dit soort containers hebben veel opslagcapaciteit en zijn in verhouding met kleinere containers niet duur. Je kunt ze gebruiken voor opslag en vervoer, maar ook als kantoorruimte of werkplaats. Wil je een 20ft container kopen? In dit artikel vind je een aantal handige tips.

Nieuw of tweedehands

Een 20ft container kun je nieuw of tweedehands kopen. Het voordeel van een tweedehands 20ft container is dat het vaak een stuk goedkoper is. Het kan echter wel zo zijn dat de container minder lang meegaat, omdat hij misschien al even in gebruik. Oudere containers moeten ook jaarlijks worden gekeurd, als je hem wilt gebruiken voor transport.

20ft container

CSC-certificering

Elke nieuwe 20ft container beschikt over een CSC-certificering. Deze certificering laat zien dat de container van goede kwaliteit is en niet is beschadigd. Een 20ft container met CSC-certificering is water- of vloeistofdicht, heeft geen gaten of scheuren in of andere beschadigingen aan de wanden, bodem en het dak en wordt goed afgesloten met de deuren en/of luiken. Een container die vijf jaar oud is moet jaarlijks worden gekeurd. Is de container afgekeurd? Dan wordt de CSC-certificering ingetrokken.

Wil je de container gebruiken voor internationaal transport? Dan is het verplicht dat er een CSC-certificering op zit. Als je een container wilt gebruiken voor opslag of als kantoorruimte, is dit niet nodig. Je kunt dan ook kiezen voor een tweedehands 20ft container zonder certificering.

Container

Wel of niet ingericht

Je kunt ervoor kiezen om je 20ft container te laten inrichten. Dit is niet handig als je hem gaat gebruiken voor transport, maar het kan wel goed zijn als je hem als opslag of kantoor gebruikt. Een opslagcontainer kan worden ingericht als magazijn met verlichting en stellingen. In een container die je als kantoor wilt gebruiken kun je verlichting, ramen, een loopdeur en een kachel laten plaatsen.